İçeriğe geç

En Iyi Salçalık Domates Cinsi Hangisi

En verimli salçalık domates hangisi?

Tabloya bakıldığında en yüksek verime sahip çeşit XPH 12066 (7403 kg/gün), en düşük verime sahip çeşit ise Sixtina (1445 kg/gün) olmuştur (P 0).

En iyi salça hangi domatesten olur?

Domates salçası yaparken sulu domates yerine armut veya yassı domates adı verilen etli domates salçası domateslerini kullanın. Su içeriği yüksek domatesler domates salçası yaparken daha fazla israfa neden olur.

En verimli domates cinsi hangisi?

Ankara’nın Ayaş ilçesine özgü bir çeşit olan Ayaş domatesi, ülkemizin en verimli domates çeşitlerinden biridir. Tamamen doğal koşullarda ve eski tohumlardan üretilen bu domates çeşidi, ince kabuklu ve sulu bir yapıya sahiptir. Ancak Ayaş domatesinin ince kabuğu, raf ömrünün kısa olmasına neden olur.

En lezzetli domates çeşidi hangisi?

Verimi düşük ve ömrü kısa olduğu için pek tercih edilmeyen ancak lezzet sınırlarını zorlayan Elazığ’ın yöresel domatesiyle tanışalım. Pazarda bulunamayan bu domatesi sadece köylüler kendi evleri için yetiştiriyor.

Salçalık domates kaç santim arayla dikilir?

Tek sıra dikim önerilir. Ekim, toprağın ılıman olduğu Nisan-Mayıs aylarında yapılmalıdır. Toprak çeşitleri için ekim mesafesi 40-60 cm, karık mesafesi ise 120-160 cm arasında olmalıdır. Sırık çeşitleri için sıra boyunca genişlik 30-40 cm, sıra boyunca genişlik ise 60-70 cm olmalıdır.

Domates bitkisi hangi gübreyi sever?

Fide yetiştirirken genellikle (turba, perlit, vermikülit) veya (turba, perlit, toprak) veya (yanmış hayvan gübresi, kum, toprak) gibi karışımlar kullanılır. Yanmış hayvan gübresi, kum ve toprak karışımı için 1:1:1 oranı kullanılır. Turba, perlit ve toprak karışımı için 2:1:1 oranı kullanılır.

5 kilo salça kaç kilo domatesten çıkar?

Örneğin, bir sulu domatesten çok fazla domates salçası elde edilemeyeceğini bilmelisiniz. Ancak ortalama olarak 10 kilogram domatesten yaklaşık 1-1,5 kilogram domates salçası elde edebilirsiniz.

Salçanın koyu olması için ne yapmalı?

Domates suyunu süzmek için küçük delikli bir elek kullanın. Bu domates salçanızın rengini koyulaştıracaktır.

Güneş salçası mı kaynatma salça mı?

Kaynatılarak veya pişirildikten sonra bir süre güneşte bırakılarak yapılan domates salçasından çok daha lezzetlidir. Bir dilim ekmeğe sürüp kahvaltıda yemek için yeterlidir. Kaynatılarak daha az ürün elde edilmesine rağmen, yerel halk bu tat nedeniyle domates salçasını güneşte yapmaktan vazgeçmemiştir.

Salçalık domates nasıl seçilir?

Domates salçası yapmak için kullandığınız domatesler de daha lezzetli domates salçası verecektir.

En sulu domates hangisi?

Kiraz domates İç kısmı oldukça sulu olan kiraz domatesin içeriğinde C, A, E ve K vitaminleri bulunmaktadır.

1 kök domates kaç kilo verir?

Kök başına ortalama verim 30-40 kg. Hektar başına verim 30-40 ton.

Salçalık domatesin adı ne?

En çok salça olarak kullanılan domates türü Linda domatesidir.

Oturak domates budanır mı?

Tünek domatesleri daha az bakım ve budama gerektirirken, budama yaparak direk domateslerini üretken hale getirebilirsiniz. Budamanın ilk adımı, gelişmeden önce aksiller sürgünler adı verilen ve domates üretmeyen kör sürgünleri hemen tespit etmek ve bunları tazeyken bitkiden çıkarmaktır.

Susuz yetişen domates var mı?

Domatesin atası olan Deşti domates tohumları su olmadan bile yetişir. Sulama yapılan bir bahçede dışarı atılan su miktarı artarken, susuz bir ortamda daha az bitki düşer. Uzun süre kuraklığa dayanabilen bu domates çeşidi özellikle su sıkıntısı çekenler veya nadiren sulananlar tarafından tercih edilebilir.

1 dönüm tarladan kaç ton salçalık domates çıkar?

Domates üretiminde yıllık girdi maliyeti ortalama dekar başına 20.250 liradır. Üretici bir dekar seradan ortalama 18 ton yani 15-20 ton domates satın almaktadır.

Salçalık domates nasıl seçilir?

Domates salçası yapmak için kullandığınız domateslerin rengi de önemlidir. Parlak kırmızı domatesler size daha lezzetli bir domates salçası verecektir. Daha açık renkli domatesler genellikle daha az lezzetlidir.

8840 domates kaç günlük?

SV8840TM, orta erkenci segmentte (105-110 gün), orta solgunluk dayanımına sahip, salçalık ve kurutmaya uygun endüstriyel domates çeşididir.

4123 domates Çeşidi Özellikleri Nelerdir?

ÖzelliklerDönem. İlkbahar ve yaz. Oval yuvarlak. Çok sert ve bitki üzerinde uzun süre kalmıyor. Tipoloji. Domates salçası saksısıdır. Hastalık direnci HR: Va:0, Vd:0, Fol:1,2, TSWV. IR: Mi, Ma, Mj.

Kaynak: efin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir