Mugam ne demek?
Muğam (Azerbaycan muğamı olarak da bilinir) (Azerbaycanca: Muğum; مقام) Azerbaycan’ın başlıca müziğidir. Classi ve âşıklığa karşıdır. Mugam kelimesi Arapça makam kelimesinden türemiştir.
Mugam geleneği nedir?
Muğam her zaman bir doğaçlamadır, notaları takip ederek yapılmaz, ondan çıkan şeydir.” Kemençe ve kaval ile birlikte uzun saplı bir enstrüman olan tar, muğamda kullanılan üç önemli enstrümandan biridir. Gövdesi masif ahşaptan yapılmıştır ve gerçek bir sanat eseri ve Azerbaycan kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.
Müşalı ne demek?
Müsli (/ ˈ m juː z l i / MEWZ-lee), temel malzemesi yulaf ezmesi olan soğuk bir İsviçre kahvaltısı yemeğidir. Geleneksel olarak, bir gece suda bekletilir (“bir gecede yulaf ezmesi”) ve ertesi sabah taze meyve, kuruyemiş, limon suyu ve balla tatlandırılmış krema ile yenir. (/ ˈ m juː z l i / MEWZ-lee), temel malzemesi yulaf ezmesi olan soğuk bir İsviçre kahvaltısı yemeğidir. Geleneksel olarak, bir gece suda bekletilir (“bir gecede yulaf ezmesi”) ve ertesi sabah taze meyve, kuruyemiş, limon suyu ve balla tatlandırılmış krema ile yenir.
Botides geleneği nedir?
Botides Paskalya Geleneği | Korfu | Botides, Diriliş’in uçan ve parçalanan kil kapları, Korfu’daki Paskalya festivallerinden biridir ve “Erken Diriliş” gününde gerçekleşir. Bu günde, Korfu’daki insanlar kaldırımlara düşecek şekilde büyük kil kaplar (Botides – Korfu Paskalya kap atma) atarlar. Botides Paskalya Geleneği | Korfu | Botides, Diriliş’in uçan ve parçalanan kil kapları, Korfu’daki Paskalya festivallerinden biridir ve “Erken Diriliş” gününde gerçekleşir. Bu günde, Korfu’daki insanlar kaldırımlara düşecek şekilde büyük kil kaplar (Botides – Korfu Paskalya kap atma) atarlar.
Geleneğin diğer adı nedir?
Gelenek, görenek ve görenek terimleri çoğu zaman eş anlamlı olarak kullanılır.
Eski Türk devlet geleneği nedir?
Genel olarak Türk tarihine baktığımızda, Türk topluluklarının aynı etnik temellere sahip bir devlette varlıklarını sürdürdüklerini görürüz. Bu süreklilik, bunun bir gelenek olarak kabul edilmesine ve daha genel olarak Türklerin bağımsızlık olgusuna dayanmasına yol açmıştır.
Münebbi ne demek?
Ebu Tayyip’in lakabı olan El-Mütenebbi, “peygamberlik eden, geleceği haber veren” anlamına gelmektedir.
Ya musalli ne demek?
Musalla, namaz için ayrılmış bir yer; Namazgah Musalla, halk arasında cenaze namazının kılındığı yer olarak bilinir, İslam’ın ilk zamanlarında namaz kılınan bir yer olarak kullanılmıştır. Musallaların kökeni Arabistan’a bağlıdır ve ilk Musalla Medine’nin güneybatısında inşa edilmiştir.
Müsteban olmak ne demek?
(ﻣﺴﺘﺒﺎﻥ) sıf. (Ar. istibāne mustebān “açık ve anlaşılır olmak” kökünden) Açıkça söylenen, anlaşılan, şüpheye yer bırakmayacak şekilde anlaşılan, açık, belirgin, apaçık: “Nasîhatü’s-selâtîn” dikişlerinden çıkan ve bunun karşılığında mükafatlandırılan şey (Âlî Mustafa Efendi).
Polterabend geleneği nedir?
Polterabend, “düğün öncesi çanak çömlek kırma geleneği” olarak tanımlanır çünkü kırılan parçaların iyi şans getirdiğine inanılır (Wahrig, 1997). Almanya genelinde yaygın bir düğün geleneğidir. Günümüzde sevgiyle uygulanan bu geleneğin kökenlerinin Hristiyanlık öncesi dönemlere dayandığı söylenir.
6 Ocak Yunanistan’da ne bayramı?
Geleneksel olarak Yunanistan’da Noel tatili, 6 Ocak’taki Epifani (Teofani) Bayramı’na kadar 12 gün sürer.
Görenekler nedir?
Gelenek ve görenekler; Bir toplum veya topluluk içinde onaylanabilen ve eski kökenleri nedeniyle saygın kabul edilen ve kuşaktan kuşağa aktarılan kültürel kalıntılar, alışkanlıklar, bilgi, örf ve davranışlardır.
Ağırlık geleneği nedir?
Bodrum köylerinde düğün öncesi erkek evinden kız evine deve sırtında kıyafet gönderilerek yapılan Ağırlık geleneği, bir defileyle yeniden canlandırıldı. Amaç, bölgenin asırlardır süregelen gelenek ve kültürünü yaşatmak olduğu anlatıldı.
Metin geleneği nedir?
Metinsel gelenekler Aslında, etkisini örtük olarak gösteren bu gelenekler, yazılı olmayan kurallar gibidir. Temel dil bilgisi kuralları gibi bağlayıcı olmasalar da, belirli yazılı veya sözlü eylemleri belirli bir prosedüre bağlayarak toplumda ölçütleri temsil ettikleri açıktır.
Yer bilimi geleneği nedir?
Jeologlar, Dünya’nın nasıl çalıştığı ve evrimleştiğine dair nicel bir anlayış geliştirmek için sıklıkla jeoloji, kronoloji, fizik, kimya, coğrafya, biyoloji ve matematik bilimlerini kullanırlar. Örneğin meteorologlar havayı inceler ve tehlikeli fırtınaları ararlar.
Kaynak: medihair.com.tr