E-bildirge yetkilisi kimler olabilir?
Kayıt işlemi şirket sahibi, mali müşavir veya muhasebeci nezdinde yapılabilir.
E-bildirge ne işe yarar?
E-Beyanname, işveren kurum, kuruluş veya kişilerin, çalışanlarının sigorta prim belgelerini elektronik ortamda iletmeleri ve beyannamelerine ilişkin tahakkuk eden ücretlerini otomatik ödeme ve internet bankacılığı yoluyla ödemelerini sağlamak amacıyla oluşturulmuş elektronik ortamdır.
E-bildirge kullanıcı girişi nasıl yapılır?
e-Bildirge uygulamasına giriş yapabilmek için, SGK şubeleri aracılığıyla yapılan başvuru sonucunda kullanıcılara verilen kullanıcı kimlikleri ve şifrelerin (Sistem Şifresi ve İşyeri Şifreleri), .tr adresindeki e-Bildirge uygulamasının giriş sayfasına girilmesi gerekmektedir.
E-bildirge kullanıcısı ne demek?
Kullanıcılar bu platformu zaman ve mekandan bağımsız olarak kullanabilirler. E-beyanname sistemi, işyerlerinin bağlı oldukları il sigorta müdürlüğüne belge göndermelerine olanak tanır. Kullanıcı kodu ve şifre ile giriş yapılan bu sistem, fiziksel bildirimlerin birçok avantajını ortadan kaldırır.
İşyeri e-bildirge yetkilisi nasıl değiştirilir?
İlgili kişiler, e-Devlet hesabı üzerinden İşyeri Bildirgesi (4/a sigortalı çalışanlar için) uygulamasına giriş yaptıktan sonra e-Beyanname kullanıcı değişikliği işlemi menüsü üzerinden e-Beyanname kullanıcı değişikliği talebinde bulunabileceklerdir.
E-devletten yetki onayı nasıl yapılır?
1. e-Devlet’e giriş yapın. 2. KURUMLAR sayfasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sayfasını seçin. 3. Listelenen hizmetlerden Yetki Belgesi İşlemleri altında “İlk Yetki Belgesi Başvurusu/Yenileme” işlemini seçin.
SGK’e-bildirge nasıl alınır?
E-Beyanname uygulamasına ulaşmak için: E-SGK bağlantısına tıklayınız: E-SGK bağlantısı üzerinden karmanıza ulaşan sayfada İşverenler bölümündeki E-Beyanname bağlantısına tıklayarak E-Beyanname sayfasına geçiniz: E-Beyanname sayfasında E-Beyanname uygulaması ve duyurulara bağlantı bulunmaktadır.
E-bildirge pasif ne demek?
E-Beyanname hesabının pasif SGK kayıtlarında işveren tarafından verilen işyeri numarasının (eski şube, yeni şube, işyeri sıra numarası, il kodu, acente kodu) hatalı olması durumunda bu mesaj alınmaktadır.
E-bildirge ne zaman başladı?
1 Ağustos 2004 tarihinden itibaren sekiz ve üzeri sigortalı çalıştıran işverenler için zorunlu hale gelen internet üzerinden e-bildirim zorunluluğu, kademeli olarak sigortalı çalıştıran tüm işverenler için geçerli olmaktadır.
SGK geriye dönük kaç yıl inceleme yapar?
Hizmet tespit davası kaç yıl geriye gider? İşveren tarafından aylık katkı payı ve fayda belgeleri verilmeyen veya istihdamı tespit edilemeyen sigortalılar, şikâyet tarihinden itibaren 5 yıl içinde faydalarının tespitini talep edebilirler.
E-bildirge kullanıcı adı kaç haneli?
LoginParameternameOffener NameBeschreibungBenutzernameBenutzername11-stelliger Benutzername (Arbeitgeber-ID-Nummer)ArbeitsplatzcodeArbeitsplatzcode4-stelliger ArbeitsplatzcodesystemPasswortSystempasswortbüroPasswortArbeitsplatzpasswort1 weitere Zeile
İşten çıktıktan sonra SGK’ya bildirmek gerekir mi?
Fesih bildirimi, çalışanın şirketten ayrılması ve sigortasının sona ermesi halinde şirketin sosyal güvenlik kuruluşuna yapması gereken bildirimdir.
Bildirge kodu nerede yazar?
İşten çıkış kodunu nasıl öğrenebilirim? İş ilişkisi sona erdiğinde, çalışan işverenden bir “fesih bildirimi” alır. Bu bildirimde, “C – Sigortalının hizmet bilgileri” başlığı altında, 16 numaralı alan “Sigortalının işten ayrılma nedeni (kodu)” bulunur.
SGK aktif mi pasif mi?
Sosyal Sigorta Kurumu’nu Alo 170’ten arayarak sigorta sorgulaması yapabilirsiniz. Numarayı çevirdikten sonra bir çağrı merkezi temsilcisine yönlendirileceksiniz. Kimliğinizi doğrulamak için bazı kişisel bilgilerinizi doğrulamanız istenecektir.
SGK eksik gün 7 ne demek?
7- Maaş Bordroları: Ayda 30 tam gün çalışmayanlar için kullanılan, maaş bordrosuna tabi olan koddur.
Apartman görevlisi SGK bildirimi nasıl yapılır?
Kolay işveren uygulamasına geçiş, kapıcı çalıştıran konut idarelerinin adresleri üzerinden ulaşabildikleri ekran üzerinden beyanname giriş işlemini yapmaları gereken online olarak yapılabiliyor.
SGK işe giriş bildirgesini kim yapar?
İstihdam beyanı, çalışanların Sosyal Güvenlik ve emeklilik hakları alabilmeleri için gerekli olan sigorta sürecini başlatır. SSI istihdam beyanı belgesi olmayan bir çalışan için sigorta süreci yürütülemez. Bu belge işveren tarafından hazırlanır ve SSI’ya sunulur.
İşyeri yetkilisi kimdir?
SGK veri tabanında şirket yetkilisi olarak kayıtlı çalışanlar arasında, işveren adına hareket eden ve işin ve işyerinin idaresinde görev alan şirket yetkilileri, işveren temsilcisi olarak değerlendirilir.
İsg katip e bildirge kullanıcısı nasıl olunur?
E-beyanname kullanıcınızı değiştirmek çok basit bir işlemdir. Tek yapmanız gereken, şirketinizin yetkili kişisi tarafından yazılmış ve kimi yetkilendirmek istediğinizi belirten bir dilekçe ile SSI’ye başvurmanızdır. Başvuru sırasında şirket belgeleri gerekebilir.
Kaynak: whali.com.tr