İçeriğe geç

Ortak Alana Çamaşır Asmak Yasak Mı

Apartmana çamaşır asmak yasak mı?

“ÇAMAŞIRLAR ASILABİLİR” Böyle bir karar alınmadığı takdirde, alt kattaki komşunun balkonunu veya penceresini ıslatacak ve onu rahatsız edecek, ancak binada yaşayan diğer kişileri rahatsız etmeyecek şekilde çamaşır asılmasına izin verilir.

Ortak alan işgali nereye şikayet edilir?

Daha önce ortak alana tecavüz eden apartman sahibine ihtar verilmesi de mümkündür. Ortak alan işgali ile ilgili şikayetlerin iletilebileceği kurumlar arasında belediyeler, emlak ve tapu müdürlükleri gibi yerel yönetimler ve apartman yöneticileri yer almaktadır.

Ortak alanlara dair bir değişiklik yapmak için kat maliklerinin ne kadarının oyunun alınması gerekir?

Ortak alanlarda değişiklik yapmak için kaç kat malikinin oyu gerekiyor? Madde 19’a göre, kat maliklerinin beşte dördünün kararıyla değişiklik yapılabilir veya talep edilen değişiklikler geri alınabilir.

Apartman ortak kullanım alanı işgali cezası ne kadar?

Mahkeme kararı uygulanmazsa ne yapılabilir? Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 33. maddesi bu konuda cezai yaptırımları düzenlemektedir. Belirtilen süre içerisinde hâkim kararına uymayanlara aynı mahkemece iki yüz elli ile iki bin Türk Lirası arasında idari para cezası verilir. 25. madde hükmü saklıdır.

Kat mülkiyeti kanununa göre ortak alanlar nelerdir?

Kat mülkiyeti hukukuna göre ortak alanlar, bağımsız bölüm olmayan ve korunma ve kullanım ihtiyaçlarımızı karşılamak için tasarlanmış alanlardır. Örneğin, ortak alanlar sütun, bahçe, kömürlük, garaj ve otopark gibi alanlar olarak tanımlanır.

Bina bahçesi ortak alan mıdır?

Bahçe ortak alanın bir parçasıdır. Yasaya göre, herkes arazi payına göre ortak alanlara hak sahibidir. Bu alanlar, mutabakat olmadan bir kişiye devredilemez.

Apartman ortak kullanım alanı işgali nedir?

Apartman ortak alanlarının işgali; Ana yapıda ortak alan olarak öngörülen veya ortak tesis olarak kullanılan yerlerde, bölümlerde, tesisatlarda veya eşyalarda diğer apartman maliklerinin izni olmaksızın onarım, boyama, tadilat vb. gibi değişiklik ve yenilikler yapılması ve bu yerlerin izinsiz kullanılmasıdır.

Bina önü kime ait?

Apartman binaları veya arsalardaki dükkan cepheleri belediyenin kamu malı veya apartman sakinlerinin ortak alanı olabilir. Kamu masrafları herkese açıktır. Ortak alan olarak belirlenmişse, bu alan tüm apartman sahiplerine aittir ve tüm sakinler tarafından kullanılabilir.

Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Günümüzde en sık karşılaşılan sorunlardan biri apartmanların ortak alanlarına bırakılan eşyalardır. Apartman odalarında eşya bırakmak diğer apartman sahiplerinin geçişini engeller ve ortak alanları işgal eder. Aynı zamanda ortak alanlarda eşya depolamak da Kat Mülkiyeti Kanunu’nu ihlal eder.

Balkonlar ortak alan mı?

Balkonlar ortak alanlar değildir ve Yargıtay bu konuda bir karar vermemiştir. Ancak, son Yargıtay kararlarında balkonların kapatılması veya balkon ile oturma odası arasındaki duvarın kaldırılması konusunda önemli değişiklikler olmuştur. Bu kararlar balkonların ortak alanlar olarak kabul edilmesiyle sonuçlanmıştır.

Apartman kararları kaç kişi ile alınır?

“Sayı ve alan bakımından çoğunluk, bir binadaki tüm daire ve dükkânların toplam sayısının yarısından fazlası demektir.” Yani toplantıya katılanların yarıdan fazlası ile başlanır ve kararlar çoğunlukla alınır.” Örneğin 20 dairesi olan bir apartmanda toplantıda en az 11 kat malikinin bulunması zorunludur.

Kat mülkiyeti kanunu 41 madde nedir?

Madde 41 – Kat mülkiyeti kurulu, yöneticinin bu yükümlülüğüne ilişkin tutumunu sürekli olarak denetler ve haklı bir sebep varsa her zaman değiştirebilir.

Ortak alanın işgali nereye şikayet edilir?

Ortak alanın işgali hakkında nereye şikayette bulunabilirsiniz? Bir işgal varsa, önce belediyeye şikayette bulunun. Belediyenin tepkisine bağlı olarak, Sulh Hukuk Mahkemesi’nde müdahalenin yasaklanması için dava açacaksınız.

Ortak alana müdahalenin önlenmesi davasını kimler açabilir?

Bu, mülkiyet haklarına dayalı bir dava olduğundan, apartman sahibi yalnızca apartman sahibi ise davayı açabilir. Ancak, apartman sahibi olmayan bir yöneticinin diğer maliklerden davayı açması istenirse, kendisine özel vekaletname verilmesi gerekir.

Apartman çatısına eşya konur mu?

MODERN YÖNETİM PROFESYONEL APARTMAN YÖNETİMİ 8 – Kemirgenlerin yiyebileceği yiyecekleri ve kullanılmayan eşyaları depo, barınak, çatı katı ve garajlara gelişigüzel koymak yasaktır. (Kiracıların ev sahibinin izni olmadan barınak ve depo gibi alanlara eşya koymaları kesinlikle yasaktır.)

Apartman boşluğuna eşya koymak yasak mı?

Günümüzde en sık karşılaşılan sorunlardan biri apartmanların ortak alanlarına bırakılan eşyalardır. Apartman odalarında eşya bırakmak diğer apartman sahiplerinin geçişini engeller ve ortak alanları işgal eder. Aynı zamanda ortak alanlarda eşya depolamak da Kat Mülkiyeti Kanunu’nu ihlal eder.

Apartmana reklam asmak yasak mı?

Yasal bir engel yoktur. Ancak, kat malikleri toplantısının bu gündemle yapılması ve tüm kat maliklerinin ayrı ayrı onayının alınması kuralı vardır. Yani kiraya verme ancak tüm kat maliklerinin oybirliğiyle kararıyla mümkündür.

Çamaşır asılan odada neden uyunmaz?

Odada çamaşırlar kurutulurken aşırı nem oluşur. Nem oluşumuyla birlikte “küf” adı verilen mantarlar gelişir. Yaydıkları sporlar çoğunlukla enfeksiyonlara ve akciğer hastalıklarına neden olur. Hastanın mevcut akciğer hastalığını etkiler.

Apartman bodrumu kime aittir?

Apartman bodrumu kime aittir? Bodrum ortak bir oda mıdır? Bodrumlarda, depo odaları gibi apartmana özgü alanlar ortak oda değildir. Her dairenin uzantılarıdır.

Kaynak: flt.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir